Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ρήξη μεταξύ νοσοκομειακών ιατρών(και όχι μόνο...) και φαρμακοποιών προκαλούν οι αλλαγές στα ΜΗΣΥΦΑ!

Ας μην περιμένουν οι φαρμακοποιοί σοβαρές κοινωνικές συμμαχίες, όταν ως σημείο ενδιαφέροντος έχουν τον τζίρο και τα κέρδη τους, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

ΙΑΤRONET

Σκληρή στάση απέναντι στους φαρμακοποιούς, επιδεικνύουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο θέμα των αλλαγών στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).

Στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανακοινώθηκε το Σάββατο ότι οι φαρμακοποιοί θα ζητήσουν πανελλαδική διάσκεψη όλων των υγειονομικών.

Η πρόταση απαντήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα (φωτό αριστερά).

Καταλογίζει στους φαρμακοποιούς το κίνητρο του κέρδους και τους καταγγέλλει για “αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος”, καθώς χορηγούν συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή!

Το σχόλιο του προέδρου της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:


“Αλήθεια, τι θα απαντήσουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών εάν στη συνδιάσκεψη ερωτηθούν για εκείνη την παράπλευρη κατηγορία των ΜΗΣΥΦΑ, της οποία ο τζίρος είναι ιδιαίτερα μεγάλος.Εννοούμε τα φάρμακα που οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί χορηγούν χωρίς ιατρική συνταγή, αντιποιούμενοι το ιατρικό επάγγελμα.